Hej!

Här är min hemsida: Jag turnerar runt i Sverige som standup-komiker, gör humorkåserier för radio, undervisar i 3d-animation, kodar hemsidor, marknadsför nöjen och en herrans massa mer. Läs mer på de här sidorna, välkommen!

Här nedan hittar du mina senaste inlägg

Bonusavsnitt: Den frigjorda naturen på Storjungfrun 12/5

2015-05-12

Ön Storjungfrun utanför Söderhamn är en plats som Söderhamns Kommun hoppas ska bli ett naturreservat som lockar till sig turister. För att få plats med alla turister har kommunen fått några tips av en mediakoncern som till vardags driver de lokala tidningarna i länet. Eller i botten. Tipsen har lett till att man nu börjat skövla naturen. Eller gallra. Eller frigöra resurser. Det har aldrig varit så spännande att vara i naturen som nu. Helt plötsligt försvinner den.
Läs mer »

Magic Bar öppnar 2 december

2009-11-27

Den 2 december öppnar restaurangen Magic Bar på Karlaplan i Stockholm. Det är Arne Nilsson med familj som står bakom konceptet. Arne hade tidigare Odinsborg, där jag och Vazir Varieté spelade krogshow för fulla hus i tio år. Nu satsar han på en restaurang där det kommer att vara trolleri. Trolleribranschen står bakom Arne i den här satsningen och jag tror att det kommer att bli ett fantastiskt roligt och unikt inslag i krogvärlden! Han kommer att ha minst en trollkarl anställd, och massor av gästspel.
Jag kommer att vara konferencier på invigningen och premiären. Men utan att trolla.

Magic Weekend

2009-10-12

Jag åkte till Lund med Arne, Sofie och Marcus från Magic Bar. Där hålls varje år mässan/konventet Magic Weekend. Hundratals trollkarlar träffas och ber varandra ta ett kort. Vi var där för att göra reklam för Magic Bar, och det gick fantastiskt bra. Både Johan Ståhl och Daniel Karlsson valde att uppträda i T-shirts från Magic Bar. Tack för stödet!

Hall of Fame

2008-10-21

Jag har blivit invald i Sword Swallowers Hall of Fame för mitt gamla sparkslukarnummer. Jag har ju lagt svärden på hyllan, och det här är en väldigt bra avslutning på det kapitlet i mitt liv. Tack SSAI för äran! Fakiren Orthae har en lista med länkar till pressnotiser för er som vill veta mer.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.