Obama-effekten

2009-10-14

Bergsjö, onsdag

Nobelpriset

Gävleborgs Län har insett att Obamas fredspris öppnar för ett helt nytt arbetssätt. Om man kan få nobelpris utan att prestera nåt så kommer vi snart att bada i utmärkelser! Om vi bara verkar lite mer lovande och ingjuter hopp, så behöver vi inte göra så mycket mer.

Ljusdal

I Ljusdal syns redan de positiva effekterna av det nya arbetssättet. Samhällsbyggnadsnämnden där lovade i dagarna att bygga en gång- och cykelväg slängs Hybovägen. Cykelbanan är ju inte ens påbörjad, men tack vare löftena känns det redan nu så tryggt och bra att man kan undra om det verkligen behövs nåt bygge.

Sandviken

I Sandviken lades i veckan ett förslag om att dra in stora delar av kollektivtrafiken. Folk får väl gå. Sandvikens kollektivtrafik kommer nu att lägga sina resurser på att berätta för fotgängarna hur viktigt det är att de går och hur trevligt de kommer att få det när de kommer fram.

Sveriges Friskaste Ort

Och de är ju väldigt glada här i Bergsjö. För bara några dagar sedan var det en hälsorisk att bo här, eftersom det saknas läkare. Men på måndag kommer Bergsjö att bli Sveriges Friskaste Ort. Då har de hyrt in en läkare som kommer att skicka ut ett kort till alla sjuka invånare, där det ska stå: “Krya på dig!”

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.