Skatteparadiset i Malsta 8/11

2017-11-08

Malsta är väldigt litet. Det har hänt att folk har råkat passera Malsta för att de nös just precis där och vips hade de passerat. Man kan försöka förklara var Malsta ligger genom att säga att det ligger nära Via och Frölland, men det är också orter som passerar i en nysning. I pollentider är det många från Malsta som helt enkelt sover i bilen för de missar alltid avfarten. Att det är lätt att missa Malsta tycker Malstaborna är perfekt. Malsta vill hålla låg profil eftersom Malsta tänker bli ett skatteparadis. Som Malta men mindre, och mycket mer diskret eftersom det är så lätt att förväxla Malsta med Malta. I alla fall på pappret. Men Malsta tänker inte bli nåt mediokert skatteparadis, Malsta tänker bli det bästa skatteparadiset.

Vilstolar och fiskdamm

Malsta ska ha lägre skatt än alla andra skatteparadis tillsammans. Kanske noll procent. Kanske lägre. Och de pengar som hamnar i Malsta ska ha det bättre än någon annanstans. Det blir enkelrum, frukost på sängen och gratis wifi för varenda krona som hamnar här. Pengarna kommer att få vila upp sig. Malsta ska anlägga ett litet spa för pengar där de kan få ångbastu och peeling. Och miljardärerna som äger alla pengar kommer också att få det fint. Malsta kommer att ställa ut gratis vilstolar till miljardärerna. På onsdagar blir det quiz i bygdegården och varannan lördag blir det fiskdamm för de yngsta miljardärerna.

Via Via

Det viktigaste för en miljardär är att gömma sig för skattmasen, och det kommer att bli väldigt lätt i Malsta. Marken utanför Malsta har preparerats med nyspulver så att skattmasen förhoppningsvis kommer att råka passera. Skulle det komma en skattmas utan nervceller i näsan så finns det en plan B. I bygdegården finns en låda med utklädningskläder som miljardärerna kan låna och Malsta har även investerat i ett system av ihåliga träd och hemliga tunnlar där miljardärerna kan springa undan. Tunnlarna går via Via. Malstaborna räknar med att skattmasen kommer att börja tänka på vilket via som är en preposition och vilket Via som är ett ortsnamn, och därigenom tappa fart i jakten.

Bo Ek

En annan viktig sak i ett skatteparadis är se hur skattepengar inte används. I Malsta finns en skola som drivs med skattepengar. Nu kan man ju inte lägga ner skolan för då syns det inte hur mycket skattepengar som sparas. Men den kan effektiviseras. Alla elever i skolan får heta samma namn för att spara in på papperet till klasslistorna. Bo Ek. Ämnen kommer att effektiviseras och slås ihop. Till exempel slår skolan ihop geografi och geologi till ett ämne där man bara läser om Mora Stenar. På matematiken kommer man att kunna hoppa över både subtraktion och procent eftersom de räknemetoderna ändå bara används för att dra av skatt.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.