Vildsvinsmannen i Lågbo 11/10

2017-10-11

I förra veckan rapporterade P4 Gävleborg om ett radioaktivt vildsvin som fällts i Trullsbo, bara ett stenkast från Lågbo. Vildsvinet hade haft ett värde på 13000 becquerel. Människor i området blev naturligtvis väldigt oroliga. Det är trettio år efter Tjernobylkatastrofen. Ska man verkligen behöva lära sig stava till Becquerel igen? Det är q:n och u:n och c:n i en enda fransk röra. Och även om halveringstiden har gått så vet man ju inte om det som återstår är mer lättstavat.

Superskurken

På grund av de radioaktiva vildsvinen i området hände något märkligt i helgen. En man härifrån Lågbo råkade köra på ett radioaktivt vildsvin. När mannen skulle gå ut och rätta till sin vid det här laget radioaktiva kofångare råkade han utsättas för så höga strålningshalter att han genomgick en blixtsnabb mutering mellan sig själv, en vanlig Lågbo-bo och det radioaktiva vildsvinet. Han förvandlades till en superskurk med superkrafter från vildsvinet och intelligens från Lågbo.

Högkvarteret

Superskurken upprättade ett högkvarter. Det måste man ha som superskurk. En buske för det gillar vildsvin. Men en högteknologisk buske, med trådlöst nätverk. Superskurken började testa sina superkrafter. Det visade sig att han hade superdålig syn, var supervresig, superbra på att springa rakt ut i vägen, supergrym på att böka och älskar ekollon supermycket. Kanske inte den bästa starten på livet som superskurk men nånstans ska man börja.

Planen

Nästa steg i livet som superskurk var att hitta på en superplan. Kanske att böka sig in i ett bankvalv och stjäla en förmögenhet? Eller att springa rakt in i Forsmarks Kärnkraftsverk i sällskap med nåt lite bättre djur i hopp om att mutera en gång till och uppgradera superkrafterna? Men Lågbo-intelligensen satte in. Superplanen blev att passa på att storhandla på köpcentrum samtidigt som alla andra storhandlar. Kanske inte så storslagna superplaner, men det passar om man är supervresig och gillar att böka sig fram.

Ärkefiende

För att må riktigt bra som superskurk behöver man ha en ärkefiende. Mannen mötte sin nemesis precis när han kommit in genom dörrarna till köpcentrumet. Ärkefienden var en kille som blivit biten av en radioaktiv fästing. Killens superkraft var att hänga runt i väntan på att nån passerar, för att sedan bita sig fast och suga ut vad han kan ur sitt offer. Han jobbar därför som gatusäljare för Postkodlotteriet. Vildsvinsmannen och fästingkillen hade nån sorts superfajt i korridoren. Till slut lyckades vildssvinsmannen böka sig loss, rusade in i närmsta kiosk och köpte jordnötter. Han såg dåligt och trodde det var ekollon.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.