Lyxbiblioteket i Bollnäs 12/4

2017-04-12

Hälsinglands Utbildningsförbund planerar att investera flera miljoner för att bygga ett bibliotek i Bollnäs. Biblioteket ska enligt uppgifter bli mycket attraktivt. Det beror naturligtvis på alla pengar som plöjs ner i projektet. Utbildningsförbundet kommer att bygga ett lyxbibliotek. Till att börja med investerar förbundet tolv miljoner i biblioteket. Det mesta kommer att gå åt till marmor och bladguld för inredningen, men man är säker på att det kommer att komma till ytterligare investerare så snart folk ser nyttan med biblioteket.

Litteraturen

Litteraturen kommer uteslutande att bestå av lyxböcker av olika slag. Silverbibeln kommer att finnas till utlån, samt Mormons Bok i original. Den är skriven på guldplåtar. Det kommer att finnas vanliga böcker också, men de är inbundna i halvfranska band så att de inte ska kännas så vanliga. På grund av den höga profilen på lyxbiblioteket kommer det att finnas en förstärkt avdelning med böcker om storfinans och personlig framgång. Sportboksavdelningen kommer att fokusera på hästpolo och oceansegling.

Caféet

På ett vanligt bibliotek brukar det finnas ett fik där man kan köpa en kopp kaffe och en fralla med ost. På Bollnäs lyxbibliotek kommer man att följas åt av en personlig barista, som vid minsta tecken på kaffesug gör en färsk kopp kaffe av bönor som är handmalna med en liten nagelfil. Frallan med ost byts ut mot en fralla med ostron.

Vad mer kan man låna

Besökarna kommer inte enbart att kunna låna böcker på Bollnäs Lyxbibliotek. Man kan även låna pengar, eller ett holdingbolag om man så önskar. Vissa av bibliotekarierna är utbildade butlers och lyxbilschaufförer. De ställer gärna upp om det inte är för mycket jobb med att sortera böckerna och holdingbolagen.

Barnboksavdelningen kommer att ha sagostund med finansiell inriktning. Man kommer att titta på värdeutvecklingen hos Pippi Långstrumps kappsäck full med pengar, och jämföra den med en vanlig equityfond. Då ingår även ett kortare föredrag om de förmånliga skattereglerna på Kurrekurreduttön, och om föräldrarna har mycket att göra så kan man välja till internat på upp till tre år.

Mer pengar

Utbildningsförbundet har redan haft möte med några av de största riskkapitalbolagen om förstärkta investeringar, och man hoppas kunna locka till sig extra rika låntagare med ett exklusivt lånekort av platina istället för det vanliga av guldfärgad plast. Intäkterna till lyxbiblioteket kommer huvudsakligen att komma från förseningsavgifter. Förseningsavgifter är en miljardindustri, det vet alla som glömt att lämna tillbaka böcker. Men man hoppas även få lite intäkter från ett bibliotekscasino. Det blir schack och alfapet med obegränsade insatser.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.