Vallsbo hinner allt 29/6

2016-06-29

Vallsbo ser väldigt slitet ut. Överallt på gatorna är det bromsmärken. Gräs och buskar är nedtrampade och dörrarna står öppna både här och där. Det är ingen som har tid att stänga efter sig eftersom man har så förbaskat bråttom. Man har inte tid att svänga heller, det är därför det ser lite nertrampat ut. Folk springer fram och tillbaka med stressig blick och svetten forsande längs pannor och ryggar. Hela Vallsbo har liksom ett mönster av fartränder över sig. Alla i Vallsbo har gjort samma sak – de har planerat in för mycket under sommaren. Sen har de hört Tomas Ledins låt Sommaren är kort och insett att de kanske inte hinner med allt. Men istället för att välja bort nåt så börjar de skynda sig.

Bocciarust

En familj hade rivit med sig ett gäng jordgubbsplantor i bilen, så att de kunde åka till badet utan att gå miste om att plocka jordgubbar för det ska man ju hinna på sommaren. När de kom ner till stranden köpte de en varsin glass för att sedan rusa ut i vattnet och plaska som galningar medan de tryckte i sig glassen. Det hela varade  i max 30 sekunder och familjen måste ha fått väldigt ont i magen av att köra i sig glassen sådär fort. Men de hade inte tid med mer eftersom de måste hinna åka vattenskidor och skriva vykort innan de åkte hem för att rusta huset och spela boccia. Rabatten där jordgubbarna stått skulle man nu ha till rädisor. Man kan köpa färdiga rädisor och stoppa ner dem i jorden så slipper man vänta så förbaskat.

Maxad restid

En annan familj försökte klämma ihop bilsemester, cykelsemester, paddlingssemester, motorcykelsemester, segelsemester och vandringssemester på en och samma helg genom att spänna ihop alla fordon och släpa dem ett varv runt huset. Andra försöker maxa sin restid genom att vara väldigt effektiva vid rastplatserna.
Jag mötte just en farbror som kom släpande på luftmadrass, hammock och metspö medan han läste en god bok och lyssnade på nån sommarpratare. Han var högröd och svettig. Det var perfekt för då kunde han klaga på värmen, det ska man ju också hinna med på sommaren.

Tråkroligt

De som är intresserade av naturen rusar genom skogarna runt Vallsbo och kastar ut medhavd svamp och bär som de sedan plockar. Kommer de till en sjö så halar de fram en böckling ur fickan som de drar upp och rusar vidare. Man ska ju grilla på sommaren också, och här i Vallsbo har de kommit på att det går mycket fortare om man kör fläskkarrén i mikron och sedan en snabbis i brödrosten. Resultatet blir ungefär lika äckligt som om man hade grillat och i ärlighetens namn är det ju bearnaisen som är det viktigaste.
På sommaren ska man ju både hinna ha tråkigt och ha roligt, och gör man det i tillräckligt högt tempo så ser man lite konstig ut. Men ingen märker nån skillnad, i Vallsbo har folk sett konstiga ut i generationer.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.