Hoforstriangeln 1/6

2016-06-01

Hofors är packat med turister. Men inte de vanliga typerna med hyrbil, solhatt och överstimulerade barn. Istället handlar det om folk med mörka glasögon, tjocka anteckningsböcker och aluminiumfolie lite här och där på kroppen. Hofors har invaderats av moderna mystiker. Såna som normalt flockas runt Loch Ness för att få se det berömda odjuret, Roswellområdet i USA för att få se utomjordingar eller Nazcaplatåerna i Peru för att få se Erich von Däniken. Idag flockas mystikerna i Hofors. Hofors har blivit den nya Bermudatriangeln, fast för post.

Hotad existens

Under senare tid har lokala medier rapporterat om hur post som passerar kommungränsen blir kraftigt försenad. Eller i värsta fall: försvinner helt. Företag i Hofors har fått upphöra med sin verksamhet eftersom postgången inte fungerat. Privatpersoner i Hofors känner att de gärna också skulle vilja upphöra med sin verksamhet men de vet inte hur man gör. Så fort nånting hamnar i ett kuvert i Hofors Kommun så är innehållets existens allvarligt hotad, sägs det.

Mytiskt

Den mystiska postgången i Hofors har gett upphov till ett flertal moderna myter. Vissa påstår att utomjordingar kidnappar posten och gör experiment med den. Andra hävdar att poststrulet beror på magnetiska fält kring mobilmaster. En populär konspirationsteori är att mobiloperatörerna experimenterar med ett sätt att omvandla fysisk post till elektromagnetiska signaler. All framtida kommunikation ska ske i form av MMS, vare sig man vill det eller inte.

Folk har börjat lägga orgoner i sina brevlådor, vittnen kan svära på att de sett en förarlös postbil irra omkring mellan Hofors postlådor om nätterna, och snart kommer ett team från TV4 hit för att göra ett sånt där tänk-om-det-spökar-program.

Användbart

Att all post i regionen skulle försvinna spårlöst är hittills mest en myt. Eller ett önsketänkande. Det är många i regionen som hoppas att ryktena ska stämma. Kommunen har slutat makulera hemligstämplade dokument. Istället frankeras de. Folk i Hofors har sagt upp sina autogirobetalningar och e-fakturor. Räkningarna ska gå med post. Då kanske de försvinner. Och Region Gävleborg planerar att börja låta akut sjuka transporteras till sjukhus med postbil istället för ambulans. Det skulle lösa en hel del.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.