Det bubblar i Ljusdal 30/12

2015-12-30

Jag befinner mig vid Kyrksjöbadet i Ljusdal. Badet har kostat massor av kommunala kronor, men rykten om att botten är giftig gör att det inte är så många som vill bada där. Det kommer det snart att bli ändring på. På grund av den stora SEKO-skandalen från i höstas.

Beröringsskräck

Det var i juli som det kom fram att ett antal miljoner ur den lokala SEKO-klubbens kassa hade försvunnit. Den centrala fackledningen blev fruktansvärt upprörd. De där miljonerna skulle ju vi ha bort, sa centralledningen, och krävde att få tillbaka dem. Åtminstone krävde de att få veta vart pengarna tagit vägen. Ett fackförbund ska nämligen inte kasta pengar i vilken sjö som helst. Ett tag såg det ut som att de försvunna SEKO-miljonerna hade använts för att rusta upp Folkets Hus. SEKO-klubben skulle alltså ha drabbats av en svindlare som stjäl från arbetarrörelsen och ger …till arbetarrörelsen. Som en sorts Robin Hood med dåligt närminne. Arbetarrörelsen i Ljusdal drabbades av akut beröringsskräck inför de försnillade miljonerna. SEKO-pengarna hade kanske gått till att köpa nya stolar till Folkets Hus. Så ingen ville längre sitta ner på de där stolarna för då blev man liksom smittad av skandalen. Vissa gick så långt att de vägrade sätta ner fötterna i Folkets Hus. De fick bäras runt i lokalerna.

Extra underjordiskt

Andra rykten gjorde gällande att de fackliga miljonerna skulle ha lastats ombord på ett tåg tillsammans med tonvis med guld och konstskatter som försnillats från den intet ont anande arbetarrörelsen. Tåget med arbetarrörelsens skatter ska sedan ha gömts i en underjordisk tunnel. Nu är ju alla tunnlar underjordiska, men den här är lite extra underjordisk. Enligt källor.

Hasse Persson hittar allt

Det verkade hur som helst omöjligt att lokalisera de där pengarna. Vissa hade till och med svårt att komma igång och börja leta. Till exempel polisen. Men i fredags fick härvan sin upplösning. Det var en lyssnare som ringde in till Sök Och Finn med Hasse Persson och efterlyste SEKO-miljonerna. Och som alltid i Sök Och Finn så gick det några minuter och sen var den nån annan som ringde in och sa att ”jag har några SEKO-miljoner stående ute i boden, dem kan du ta”.

Champagnebad

Så helt plötsligt fanns det en herrans massa pengar i Ljusdal. Lagom till nyår och allt. Pengarna kommer att gå till Kyrksjöbadet. Det är en sjö man kan kasta pengar i med gott samvete. Imorgon kommer hela sjön att fyllas med hummersoppa. Det blir stor soppfest fram till klockan åtta. Sedan kommer sjön att sköljas ur lite snabbt för att sedan fyllas med champagne lagom till tolvslaget. Sen är pengarna slut. Alla i Ljusdal är välkomna att skåla i Kyrksjöskumpan. Man ska bara passa sig lite för bottensatsen.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.