Born in the USA 9/12

2015-12-09

Born är en liten by i länets västra utkant. Om man står i Born och snubblar åt fel håll så hamnar man i Dalarna. Hemska tanke. Idag är Born fyllt av banankartonger. Born gör sig beredd på att flytta västerut, på grund av oroligheterna kring de nya storregionerna.

Splittringspingis

Det var i förra veckan som lokalmedia rapporterade om en delegation Socialdemokrater från Gävle och Sandviken som tydligen ville splittra länet. De ville att Gävle och Sandviken skulle bli en del av Uppsalas storregion och om de andra kommunerna i länet inte ville samma sak så kunde de sticka och brinna. Strax därefter gjorde de lokala Moderaterna ett utspel där de sa att de höll med den Socialdemokratiska delegationen. Hälsingekommunerna blev sura och hotade med att strypa tillgången på Hälsingeostkaka. Då ändrade sig den Socialdemokratiska delegationen och ville inte alls splittra länet. Moderaterna kunde ju inte gärna hålla med den Socialdemokratiska delegationen igen. Då skulle det ju verka som att man inte hade en egen vilja. Så nu har man tänkt ut en egen profil. Moderaterna i Gävle och Sandviken vill topprusta kommunerna, öka marknadsvärdet och sälja med förtjänst till den region som betalar mest. Det borde räcka att städa lite, måla allt i ljusa färger och ställa ut citronskålar över kommunerna så ska nog priset skjuta i höjden.

Go West

Born ligger ju i Hofors Kommun och Hofors Kommun vill helst tillhöra Dalarna. Om Hofors får tillhöra Dalarnas storregion så slipper man ju dela region med en massa snorkiga Gävle- och Sandvikenbor. Och om Gävle och Sandviken dessutom hör till Uppsalas storregion så slipper man även dela region med en massa snorkiga Uppsalabor. Men här i Born har man tagit det hela ett steg längre. I Born skulle man vilja slippa dela region med en massa snorkiga Hoforsbor. Därför tittar man ännu längre västerut. Mot USA. Igår bildade Born en egen delegation som kommer att verka för att Born blir en förort till New York.

Win win

Då får man ju tillhöra en storstadsregion. Och inte nog med det: man får tillhöra den största storstadsregionen. Ju mer man tänkter på det desto bättre verkar idén. De flesta i Born konsumerar huvudsakligen amerikansk skräpmat och amerikansk populärkultur, så man har goda chanser att smälta in i New York. Om Born blir en förort till New York så får man tillgång till jättestora sjukhus och jättebra utbildning och ett väldigt välplanerat gatsystem. Visserligen blir det en bit att åka för att ta del av godsakerna, men det är det värt. New York-borna i sin tur får ju tillgång till större grönytor och det kan de behöva. Hela projektet beskrivs som en win-win-situation för alla parter. Och kampanjmusiken är redan klar: Born in the USA.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.