Malena Ernman fyller Sandviken 18/11

2015-11-18

Sandvikens stadskärna håller på att tömmas på butiker. Det började med att några butiker i centrum valde att flytta. Från kommunalt håll blev man orolig och tog in en konsult för att lösa problemet. Konsulten sade att hon skulle fylla lokalerna igen. Sen började hon nätverka. Då flyttade ytterligare några butiker ut från stadskärnan. Därefter började man från kommunalt håll att gräva en massa utanför de butiker som fanns kvar. Då flyttade en till.

Hemliga grejen

Det såg mörkt ut, men skam den konsult som ger sig medan fakturorna betalas i tid. Konsulten ändrade sin arbetsbeskrivning. Från något tydligt och mätbart, som att fylla de tomma lokalerna i Sandvikens stadskärna, till ett mål på klingande konsultiska. Som att arbeta för att ge möjlighet att skapa förutsättningar för att bygga ett intresse för att nätverka kring frågan om de tomma lokalerna i Sandvikens stadskärna. Dessutom meddelade konsulten att hon hade stora grejer på gång, men de var hemliga. Och alla vet ju att ju hemligare en grej är, desto bättre är grejen.

Större än SAIK

Samtidigt offentliggjordes den bästa grejen för Sandviken. I förra veckan meddelade Sveriges Television att Sandvikenbördiga Malena Ernman kommer att läsa Ring Klocka Ring på nyårsafton. Det bara brakade till. Malena Ernman blev större än SAIK och Tomas Ledin kombinerat. Sandvikenborna satte sig direkt i sina raggarbilar, åkte till Gävle och visade rumpan, medan de skrålade Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen ur Trollflöjten.

Ernman fyller ut

Och vips visste konsulten hur man ska fylla lokalerna i Sandvikens stadskärna. Man fyller dem med Malena Ernman. Malena Ernman är ju känd för att ständigt påminna om människors lika värde. Och varje gång hon gör det så drar hon till sig idioter som vill säga emot. Om man ställer upp en pappfigur föreställande Malena Ernman i varenda tom butikslokal i Sandvikens stadskärna så kommer det att välla in idioter som vill anmäla sitt missnöje med människovärdet, och då kanske man kan passa på att sälja nåt till idioterna och få fart på kommersen.

Lokalpoesi

Men pappfigurslösningen är bara en av två smarta strategier. Den andra är att smyga in ett hemligt budskap när Malena Ernman läser nyårsdikten. Sveriges Television har ju lovat att Malena Ernman inte ska kuppa in nåt kontroversiellt budskap om människors lika värde, men de har inte sagt någonting om hennes möjlighet att nämna att det finns lediga lokaler i Sandvikens stadskärna. Nyårsdikten kommer att inledas så här: Ring Klocka, Ring i bistra nyårsnatten. Om du i årets första skälvande minut. Skriver kontrakt på en Sandvikenlokal till slut. Så ska du få den allra bästa nyårsrabatten.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.