Den platta idrotten i Ljusdal 7/10

2015-10-07

I förra veckan gick luften ur den lokala fotbollen här på Älvvallen i Ljusdal. Fotbollsföreningen hade skaffat en ny fotbollshall. Ja, inte en riktig fotbollshall, men ett luftfyllt tält. Fast inte helt luftfyllt eftersom tältbyggarföretaget hade monterat tältet lite hipp som happ. I onsdags pös därför hela tältet ihop och lade sig som en misslyckad plätt över fotbollsplanen. Tältbyggarföretaget föreslog att man skulle ta nya tag. Man kunde prova att montera happ som hipp istället för hipp som happ och prova att blåsa upp tältet igen. Om bara fotbollsföreningen ställde upp med sisådär 70 frivilliga som kunde hjälpa till att pumpa. Då tröttnade fotbollsentusiasterna. Det blev för mycket ansträngning och för lite idrott.

Gilla det platta läget

Så för att slippa blåsa upp fotbollstältet har man bestämt sig för en annan strategi. Till att börja med försökte man lösa det hela med eget ansvar. Kanske kunde alla spelare ta med ett eget tält och spela i det? Men sen kom man på nåt mycket bättre. Att gilla läget. Att gilla läget är en av Ljusdals IF:s stora styrkor. Det är det för alla lag i division 2 och 4. Fördelen med en platt hall är att det blir bättre utsikt. Och alla som har varit på rockfestival vet ju att när tältet är platt, då har det varit som roligast.

Nu har Ljusdals IF dessutom bestämt sig för att ändra sin verksamhet så att den passar den ihopsjunkna lokalen. Det räcker inte att förbjuda spelarna att skjuta höjdare. Man måste byta spår totalt. De som envist vill fortsätta med fotboll kommer att få gå över till såna där fotbollskort. De är ju platta. Men Ljusdals IF kommer att satsa på plattare sporter. Frisbee till exempel. Och couronne. Man kommer att försöka lansera torrsim som idrott. Föreningen kommer att bygga en liggplatsläktare som är alldeles platt där den lokala klacken kommer att heja med låg röst. I matchpauserna kommer det att serveras pannkakor och kaffe på fat.

Ohögt

Föreningens styrelse kommer att avgå, och istället kommer man att försöka bli en platt organisation. Beslutet fattades utan handuppräckning. Samtidigt vill man gärna ha lågt i tak och stämningen får inte bli för hög. Tränarna jobbar hårt för att se till så att Ljusdals IF håller sig kvar i de lägre divisionerna.

Istället för platt

Nu är det ju inte alla som tycker att den här nya situationen är bra. Tältbyggarföretaget försöker desperat rädda situationen. De vill ju fortfarande blåsa upp tältet så att de kan få skicka sin faktura. Därför har de lanserat en ny idé. De vill fylla tältet med helium. Dels blir tältet som en stor svävande ballong, och har man tur kanske det lyfter den lokala fotbollen till en högre serie. Om inte annat så kommer hejaklacken att låta roligt.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.