Kattvalutan i Los 20/5

2015-05-20

I helgen rapporterade Radio Gävleborg att länets husdjur blir alltmer överviktiga. Många i länet hade kanske trott att den lokala nyhetsbevakningen skulle fokusera på någonting annat än tjocka katter. Men det var ju helg och på helger ska nyheter handla om kroppsvikt och gulliga djur. En kombination av båda ämnena är förstås en fullträff. Vem vill lyssna på tjat om kommunal beslutsordning och negativ inflation när man kan höra om en bulldog med bullmage?

Engagerande

En lönnfet labrador är inte bara en personlig katastrof för dess ägare, som måste köpa större koppel och …ja det är väl det. Hela samhället drabbas ju av det här. Länets gator har fyllts av tjocka djur som vaggar fram, lite för långsamt för att folk i karriären ska känna sig bekväma. De flåsar och svettas och har lätt att bli arga. Folk i karriären alltså. De tjocka djuren har fullt upp med sin sviktande självbild. De känner sig värdelösa och då börjar de slarva med sin viktigaste samhällsfunktion: att vara gulliga.

Förbjud det!

Djuren har börjat se sura och krävande ut. Ibland bara ligger de ner och tar upp plats som man säkert hade kunnat ha till nåt annat. Från att främst ha varit ett stadsfenomen har man nu börjat lägga märke till allt fler överviktiga husdjur även i mindre samhällen. Som här i Los. Det är alarmerande.

Men istället för att trakassera de tjocka husdjuren, eller ropa på förbud mot djurfetma, så har man här i Los hittat en konstruktiv lösning på problemet. Man använder de tjocka djuren som betalmedel.

Betala

Här i Los har man länge haft problem med bristande hantering av kontanter. Vill man ta ut en hundring i närmaste bankomat är man tvungen att åka till Ljusdal, och vem vill i ärlighetens namn åka till Ljusdal? Ångrar man sig och vill sätta in den där hundringen igen så måste man åka tillbaka. Det blir ju dubbelfel. Så här i Los har de inte använt kontanter på flera år. Men tjocka husdjur har de gott om. Och nu kan man betala med dem. Både vikt och stamtavla hos djuren avgör värdet. Jag bytte precis en lite dallrig hamster mot ett paket korv och en engångsgrill. Om jag hade haft en renrasig perserkatt hade jag kunnat ge korvarna till katten så den ökade lite i vikt, för att sedan byta till mig några kilo oxfilé och en kvällstidning. Väljer man till en sån där hälsobilaga och läser den baklänges så får man massor av smarta kapitalförvaltningstips.

Det fina är att de djur som tidigare känt sig värdelösa nu förstår att det är precis tvärtom. Och de djur som trots det fortfarande vill gå ner i vikt har också goda framtidsutsikter. Vi har ju negativ inflation.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.