Kommunalskatteparadiset i Medskog 8/4

2015-04-08

Härom veckan meddelade Skatteverket att man vill flytta Skattekontoret i Hudiksvall. Till Sundsvall. Ur Skatteverkets perspektiv, alltså från Stockholm, verkade både Hudiksvall och Sundsvall ligga nånstans bortom horisonten. Det är nog inte så långt emellan, tänkte Skatteverket. Kommunen har gjort vad de kan för att få Skattekontoret att vara kvar i kommunen, men läget ser dystert ut. Det är dock inte alla som sörjer Skattekontorets flytt.

Dryga 100% entreprenörer

Arbetsgruppen bakom det blivande Handelsområdet här i Medskog är eld och lågor. Medskogsgruppen består till dryga 100% av entreprenörer som ser möjligheter överallt. De har ju precis fått klartecken att bedriva handel i en tråkig vägkorsning långt utanför Hudiksvall, alltså här i Medskog. Och som de optimister de är planerar de därför en gigantisk köpstad. Tack vare Skattekontorets flytt från kommunen vågar nu Medskogsgruppen sikta ännu högre. Medskogsområdet skulle kunna bli ett skatteparadis. Ett sånt där ställe dit riskkapitalbolag och friskolor flyttar sina förmögenheter för att undgå skatt. Som Jersey eller Jungfruöarna. Om Skattekontoret flyttas från Hudiksvalls Kommun så måste man ju kunna göra samma grej i Medskog. Tänkte Medskogsgruppen.

Exklusiv golfklubb

Och så började Medskogsgruppen planera. Ett skatteparadis drar automatiskt till sig ofattbart rika människor med exklusiva vanor. Medskog planerade att anlägga en landningsplatta för privata lyxhelikoptrar. Själva Hudiksvall skulle kunna bli en frihamn med yachtklubb. Och den där fåniga regeln om att inga fordon över 12 meter får köra genom stan måste naturligtvis göra ett undantag för alla limousiner. Dessutom skulle Medskogsgruppen anlägga tennisbanor och starta en exklusiv golfklubb. Medskogsgruppen investerade i rosa skjortor, club-blazrar och dunkvis med hårpomada. Sedan började de styra kommunen i rätt riktning med välriktat lobbyarbete. Alltså tjat.

Kommunalskatteparadis

Det var bara ett problem. Kommunen meddelade direkt att de inte kan påverka skatten generellt. Bara kommunalskatten. Medskog kan därför inte bli nåt skatteparadis. Men Medskogsgruppen består till 100% av dryga entreprenörer, som inte låter sig stoppas av motgångar. Så Medskogsgruppen har nu ett nytt mål. Att bli ett kommunalskatteparadis. Ett kommunalskatteparadis drar kanske inte till sig fullt lika förmögna människor med fullt lika exklusiva vanor. Så Medskogsgruppen har fått dra ner lite grann på ambitionerna.

Det blir till exempel ingen lyxhelikopterplatta i Medskog. Men det blir en liten matta där man kan torka av sina stövlar och byta om till lågskor. Det blir inga tennisbanor, men en sån där stång med en tennisboll i ett snöre ska man fixa. Och den exklusiva golfklubben får bli en exklusiv minigolfklubb.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.