Gastas Årskrönika 19/12

2014-12-19

Jag har haft ett ganska långt uppehåll från klubbscenen. Några företagsjobb har det blivit men ingenting av det där harvandet med att skriva nya skämt och kasta ut dem till en intet ont anande publik. Jag har saknat det. Men det har samtidigt varit skönt att inte utsätta sig för den där prestationsångesten.

Nu var det dags igen. Gasta skulle ha årskrönika med specialskrivna skämt utifrån det gångna nyhetsåret. Jag kunde inte motstå frestelsen att vara med. Det blev ca 15 minuter nytt och vingligt, bitvis baserat på radiokrönikor från året som gått. Publiken skrattade där de skulle. Jag fick blackout flera gånger under mitt set. Helt svart, ingen aning om vilket ämne jag skulle prata om. Väldigt läskigt. Men jag stod still och väntade, hoppades att blackouten bara skulle se ut som en konstpaus. Och till sist kom materialet tillbaka i huvudet. Jag fick både blodsmak och mersmak.

Och så var det väldigt kul att se de andra Gastakomikerna. De blir bara bättre och bättre!

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.