Främmande streck i Säversta 19/11

2014-11-19

Alla här i Säversta går med väldigt höga knän. Det hela började i fredags. Då meddelade försvarsmakten att man hittat ett streck på havsbotten. Man visade till och med en bild på strecket för att skingra alla tvivel kring huruvida strecket var ett streck eller inte. På bilden kunde man se att strecket var typiskt osvenskt, och från försvarets sida kunde man snabbt konstatera att en främmande makt måste ha varit här och gjort ett främmande streck på vår släta svenska havsbotten. Det är naturligtvis upprörande. Så ska det inte gå till. Här ska det inte komma nån och göra streck lite hipp som happ. Hur skulle det se ut, sa försvarsmakten. Som ett streck, tänkte de flesta. Men sen gick statsministern ut och hotade med att använda vapenmakt för att tvinga den främmande makten att komma hit och platta till strecket igen. Och då förstod folk i hela landet att det där strecket var ett allvarligt streck.

Under ytan

Här i Säversta insåg man att det där strecket bara var en skrapning på ytan. Även om själva strecket ligger under ytan. Jag hoppas ni förstår. Strecket var större än bara ett streck. Folk i Säversta fick upp ögonen för hur främmande makt jobbar, och började upptäcka fler och fler tecken på att det var nåt skumt i görningen.
Tydligen har främmande makt varit i Säversta både en och två gånger. Folk har hittat streck på grusgångar, i sandlådor och rabatter. Främmande makt har varit och lagt ut pinnar på marken. Enligt uppgift från en familj har främmande makt varit inne i deras hem och tagit udda strumpor ur torktumlaren. Först var det ingen som sa nåt. Alla hade hört det där med en svensk tiger. Sen kom man på att om man har hört det så måste det komma från främmande makt för annars hade man ju inte hört nåt. Då förstod Säverstaborna hur stort det här var. Folk i Säversta är övertygade – främmande makt har i hemlighet invaderat hela Säversta.

Helikopterstöd

När det här gick upp för Säverstaborna begärde man helikopterstöd omedelbart. Men det är ju jättesvårt att få tag på en helikopter nuförtiden. De helikoptrar som finns funkar inte och de som funkar finns inte. En Säverstabo såg ingen annan råd än att bygga en egen helikopter av en upp- och nervänd gräsklippare. Tack och lov upptäckte han att främmande makt hade varit och saboterat hans tändstift, så han har inte hunnit prova den än.

Markspaning

De andra Säverstaborna har istället börjat med privat markspaning. Man håller helt enkelt koll på var de där strecken kommer från. Så fort nån drar fötterna efter sig eller släpar på nåt tungt så kollar man så att det inte är främmande makt som är ute och gör streck. Ingen vill bli misstänkt. Det är därför som alla i Säversta går med väldigt höga knän.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.