Vinterfestivalen, Gävle 22/2

2014-02-22

Varje år ordnar min gamla kollega Kalle Wedin en vinterfestival med snöskulpturer, eldkonster och roliga aktiviteter. I år fick jag äran att vara Kung Vinter på festivalen. Kung Vinter är festivalens maskot och berättar sagor för alla barn. Han brukar vara en bister typ, men inte i år.

Jag stickade en krona i lovikkagarn och sydde en mantel av ett duntäcke och lite moppepäls. Vita trikåer och moonboots samt ett 1800-talsskägg på det och den lite gladare Kung Vinter var född. Han strosade runt på festivalen med en försilvrad skidstav som spira. Två gånger i timmen fick barnen höra sagor som de själva var med och hittade på. Sagorna handlade bland annat om kungar, prinsessor, eldflugor som kunde baka fikabröd, en förtrollad diskborste, en gris som sjöng och drunknade och en häxa som såg ut som en pizza.

Kung Vinter

Kung Vinter

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.