En Jävligt Skön Kväll 17/4

2013-04-23

Tillbaka på Underbara Bar. Denna gång för att göra ett gratisinhopp på varietén En Jävligt Skön Kväll, som brukar vara just det – en avslappnad kavalkad av sköna artister som uppträder för en skön publik. Just den här kvällen blev det lite mer av ett jobb än ett skönt häng. Nån i personalen var på dåligt humör och bossade med artisterna. Det är jag van vid från alla betaljobb, och det är inga problem. Har jag tagit betalt för att göra ett jobb så försöker jag se till att alla mår bra, även en bartender som har en dålig dag. Nu jobbade jag gratis. Tråkigt. Men skönt att Putte och Niki som arrangerar klubben gav ett bra mottagande!

En del av utmaningen med Underbara Bar är att publiken sitter så konstigt. Halva publiken (ätande gäster) sitter på en hylla och halva hyllan ser inte scenen. Så de pratar mest med varandra om det inte händer nåt väldigt intressant på scenen. Andra halvan ser scenen men scenen står fyra meter från närmaste publik och är riktad mot bargolvet. Det är lite bristande fokus. Den här gången fick jag ganska bra lyssning. Jag tog en rejäl paus efter varje punchline, och då hängde publiken med. Mot slutet fick jag till lite improvisation och nya skruvar på gamla skämt.

Sammantaget blev det En Jävligt Skön Kväll! Tara Rafii som körde före mig hade en magisk röst och fina melodier. Jag fick nya vändningar i mitt material. Publiken fick en massa bra underhållning. Och den sura bartendern fick så småningom gå hem och vila lite.

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.