Kärnvapen i Nordanstig 3/4

2013-04-03

Nordanstig har skaffat kärnvapen. Världens medier har varit fulla av nyheter om Nordkoreas krigsförklaring. Ingen har haft koll på Nordanstig. De har kapprustat i hemlighet. Det började vid ett möte där kommunstyrelsen i Nordanstig föreslog att ge kommunfullmäktiges ordförande utökad makt över beslutsordningen. Sen hände nåt. Inom loppet av några timmar hade kommunfullmäktige i Nordanstig fått en ny ordförande. Den sittande ordföranden Stig Jonsson avsattes och in kom Stig Jon-Il. Stig Jon-Il ändrade snabbt sin titel från Kommunfullmäktiges Ordförande till Kommunfullmäktiges Evige Ordförande.

Stig Jon-Sung och Stig Jonsson

Dagen därpå arrangerades stora hyllningsparader till den Evige Ordföranden i hela Nordanstigs Kommun. Folk log, rörde sig synkroniserat och var färgkoordinerade i skrikiga kulörer. Nordanstigs fasader försågs med gigantiska hyllningsmålningar föreställande en leende Stig Jon-Il mot en vacker soluppgång. Kommunfullmäktiges Evige Ordförande har även en son som kan ta över ämbetet om Stig Jon-Il blir krasslig. Sonen heter Stig Jon-Sung. Inte att förväxla med Stig Jonsson, som var kommunordförande före maktförskjutningen. Förvirringen är total.

Kärnkraftverk och spektakulära uniformer

Strax efter maktskiftet begärde Nordanstigs Vatten AB dispens från strandskyddet för att dra fram en spolvattenledning till Gnarpsån. Det har visat sig att det handlade om kylvatten till en anläggning för att anrika uran. Ett förslag om att bygga vindkraftverk i Nordanstig klubbades ner i kommunfullmäktige, och istället har man beslutat att bygga kärnkraftverk.
När kommunen häromdagen redovisade ett överskott på 12 miljoner kronor för 2012 ändrades plötsligt kommunbudgeten genom att det tillkom poster för konjak, ostron och spektakulära uniformer. Det kommer även att resas ett gigantiskt monument över Kommunfullmäktiges Evige Ordförande Stig Jon-Il här i Bäling. Under monumentet kommer man att gravera in Stig Jon-Ils fantastiska golfresultat på banan i Sörfjärden – 48 under par på premiärrundan.

Flerfiligt värre

Den här veckan har Nordanstig varit ovanligt aggressivt. Man har på kort tid hotat med att utföra både provsprängningar och regelrätta attacker. Och i morse förklarade Stig Jon-Il krig mot Gävle. Anledningen tros vara att Region Gävleborg utarbetat ett förslag för hur länets motorvägar ska se ut. Det är alldeles för få filer i den föreslagna motorvägen tycker Stig Jon-Il. Åtminstone när vägen går genom Nordanstig.
Igår riktade Nordanstig därför ett flertal kärnvapenstyckade kryssningsmissiler mot Region Gävleborgs kontor i Gävle, samtidigt som kommunkontoret i Nordanstig skickade över sina krav med en fax från 80-talet. Nordanstig vill ha minst ett hundra filer på sträckan mellan Kongsberget och Bäling. På den nya superbreda autostradan kommer tre filer upplåtas till långtradare och husvagnsturister på genomfart till eller från Sundsvall. Resterande 97 filer kommer att vara reserverade för Kommunfullmäktiges Evige Ordförande Stig Jon-Il, som efter den framhotade motorvägsbreddningen kommer att kunna köra hit och dit lite som han vill.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.