Big Ben 17/3

2013-03-18

Det här var mitt första standupjobb sen Elma föddes, och jag var ganska sugen på att komma igång och se vilken sorts komiker jag förvandlats till av det långa uppehållet. Under hela graviditeten och föräldraskapets första veckor hade jag gått omkring och fantiserat om att jag skulle skriva så otroligt mycket nytt och bra material som skulle handla om att vara pappa. Det skulle vara så mycket högkvalitativt pappamaterial att det skulle ta flera veckor att arbeta in alltihopa för det skulle inte finnas tid att dra alla förstklassiga och genomarbetade skämt på en ynka tryout-tid, och de nya pappa-skämten skulle lyfta taket på klubbarna och omdefiniera mig som komiker med ett nytt “ben” och livet skulle inte bli sig likt efter alla de nya jättebra skämten som jag skulle skriva. Och de nya toppskämten skulle göra det enkelt att fasa ut en del av det gamla materialet som börjat kännas slitet på stampubliksklubbarna. När det var dags att åka in till Big Ben kollade jag i skämtboken. Där stod inga pappaskämt alls. Några stolpar om nåt som kanske skulle ha blivit kul om jag ägnat mig åt att skriva istället för att lukta på min dotter.

Jag inledde med att kasta ur mig en av stolparna och försöka improvisera i hamn ett skämt. Det gick ok, jag fick skratt men inte tillräckligt med feeling för att våga göra samma sak med nästa stolpe. Sen drog jag mina äldsta och mest slitna skämt och insåg att jag under mitt långa uppehåll förvandlats till exakt samma komiker som innan. Fast med lite sämre timing.

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.