Brasserie P, Göteborg 30/11

2012-12-01

Jag kom tidigt till Göteborg för att hinna ta en fika på Mauritz Kaffe i lugn och ro. De hade lagt ner på grund av idiothyror. En anledning mindre att åka hit. Tråkigt.

Det var kul att komma till klubben och träffa bland andra Lisbeth Johansson, Kim Johansson och Christoffer Papastefano igen. Alla komiker jobbade hårt för att det skulle bli en bra kväll. Och det blev det, men som alla fick jobba. Restaurangen hade placerat merparten av den potentiella publiken i ett annat rum, och de som satt i samma rum satt långt bort från scenen utan möjlighet att höra komikerna. Så det blev mycket sorl. Närmast scenen var det fyra meter tomt golv, följt av några bord som var reserverade för matgäster som skulle komma en timme in i showen. Så där var det också tomt. De standupsugna gästerna placerades ca tio meter från scenen och med en pelare som skymde. Man fick liksom hojta ut sina skämt och hoppas på respons i fjärran.

Några saker hade gjort livet lättare för komikerna:

  1. Extra högtalare som täcker in hela lokalen
  2. Skyltning och information från personalen så att alla vet vad som händer
  3. Dukning framför scenen

Men tack vare hårt arbetande komiker fungerade det så här också. Och antagligen blev livet lättare för nån annan.

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.