Kletigt läckage i Söderhamn 21/11

2012-11-21

I förra veckan hände det igen. Det läckte ut ett brunaktigt, illaluktande klet. Först trodde vissa att fasaden hade rämnat, men sen visade det sig att det bara var nån som använt ett rör på ett felaktigt sätt.
När det illaluktande kletet läcker ut så här är det dåligt på mer än ett sätt. Dels så kan folk själva avgöra hur illa kletet luktar och då kanske de kommer på att de inte gillar illaluktande klet och inte vill investera i det. Dessutom kommer kletet ut i stora okontrollerade mängder. Tanken med att ha allt det där illaluktande kletet inuti cisternen är att man ska kunna portionera ut det på rätt ställe vid rätt tillfälle för maximal effekt.

Motvillig ursäkt

Därför har ledningen bestämt sig för att be om en motvillig usäkt. Men bara till dem som investerat i kletet, de som drabbats av kletet är mindre viktiga. Ursäkten går ut på att delar av cisternen varit hårt pressad och i dåligt skick. Att cisternen var fylld av just illaluktande klet har förstås inte alls med saken att göra, även om det var det som läckte ut. Det kanske inte ens var illaluktande klet som läckte ut menar man från ledningens håll. Det kan mycket väl ha varit nåt som bara såg ut som och luktade som illaluktande klet men som i själva verket var nåt annat. Dessutom har man lovat att än en gång stoppa den här typen av läckage i framtiden.

Tomma tunnor

Det är ju naturligtvis svårt att hindra att en gigantisk cistern fylld av illaluktande klet börjar läcka, men skam den som ger sig. Det bästa hade kanske varit att helt ta bort allt det där illaluktande kletet ur cisternen, men då skulle den ju bli tom och vad ska man då med cisternen till? En annan lösning hade varit att sätta fönster på cisternen så att folk kan se att den består av illaluktande klet och inte blir så förvånade om det läcker ut ibland. Men då kanske folk inte vill veta av cisternen alls och det vore ju tråkigt för dem som tjänar pengar på cisternen. Istället har ledningen infört nolltolerans mot den här typen av läckage.

Nolltolerans

Nolltoleransen innebär att den del av cisternen som läcker illaluktande klet så att det märks kommer att tas bort från cisternen. Såvida inte den läckande delen är en favoritdel för bolagsstyrelsen – då kan den bli kvar men utan att användas när folk ser det.

Utsikten

För att råda bot på eventuellt missnöje har man nu satt upp stora skyltar med pilar som pekar bort från cisternerna och ut mot havet, samt en text som uppmanar allmänheten att titta på den fantastiska utsikten istället. Den är ju mycket finare än det bruna kletet.
Och mycket riktigt. Fokuserar man på utsikten så ser det fantastiskt ut. Det ser ut som en idyll från Astrid Lindgrens värld. Man får dock inte ha för brett synfält när man tittar på utsikten, och man får lov att kisa ganska hårt för att få det där romantiska skimret över alltihopa. Dessutom får man hålla för näsan. Eftersom det illaluktande kletet ligger kvar.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.