Gävle slår sig samman 14/11

2012-11-14

Gävle har alltid varit avundsjukans residensstad. Oavsett hur bra det går i Gävle så kan man inte vara riktigt nöjd så länge det samtidigt går bra för någon annan. Främst har den här avundsjukan riktats mot Sandviken eftersom de har så stora saker där. I Sandviken har de till exempel en jättestor arbetsplats och en jättestor arena med jättestora representationskonton. Inget av detta kan Gävle stoltsera med i samma storlek och det gör ont i Gävlesjälen. I förra veckan invigdes dessutom en jättestor rondell i Sandviken. Trafiknätet i Gävle har under några höstveckor haft en jättestor labyrint bestående av olika avstängningar, men en rondell blev det aldrig och labyrinten tog man bort och nu är man avundsjuk i Gävle.

Huvet på sned

Men nu kanske Gävle håller på att komma ikapp. Gävle Kommun har nämligen bestämt sig för att göra en sammanslagning av kommunens högstadieskolor. Så gott som alla högstadieelever kommer i framtiden att samlas i Vallbacksskolan som därmed blir länets största högstadieskola. De andra kommunerna i länet kommer att bli gröna av avund när de får se hur Gävles jätteskola tar form. Skolan kommer att utformas som en stor hall där uppemot 800 elever kan ha gemensam lektion under nån optimistisk lägervakt. Förlåt, lärarkandidat. Det kommer säkert att gå bra.
Tack vare den här jätteskolan har man från kommunalt håll insett  att sammanslagningar är framtiden. Genom att slå samman verksamhet i stora enheter kommer man att kunna känna sig störst och starkast i hela länet, och lägga ett storebroderligt huvud på sned mot de kringliggande pluttekommunerna och deras lilla, lilla verksamhet.

Superrondell i Hille

Idag lägger därför Tekniska Nämnden in ett förslag om att flytta ihop alla stans rondeller till en enda superrondell. Rondellen kommer att bli så stor att den inte får plats inne i Gävle utan måste placeras i Hille, dit man kommer att tvångsleda all trafik. Sandvikens nya jätterondell kommer att likna en kaffepolett i jämförelse.
Och eftersom man tidigare fått kritik för alla potthål och smågropar i stans vägnät kommer man nu att lösa det hela genom att slå ihop alla smågropar till en enda jättekrater, som är lättare att undvika.

Colin Nutley

Gävle bibliotek kommer att lägga ihop alla sina böcker i en enda gigantisk volym och Barn- och ungdomsnämnden kommer att föreslå att man fyller Läkerol Arena med nallar för att på så vis skapa ett enda rekordstort dagis för alla barn i hela kommunen.
Kultur- och fritidsnämnden lägger samtidigt in ett förslag om att slå samman stans samtliga idrottsanläggningar och kulturlokaler till en enda stor jättearena där alla sporter och kulturevenemang kommer att äga rum samtidigt. Utom när Scorpions eller 50 cent kommer och paxar. Kultur- och idrottsblandningen kommer att koordineras av Colin Nutley, och den nya arenan kommer att få Göranssons Arena i Sandviken att likna ett utedass.

Lyssna på SR:s hemsida

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.