Big Ben 17/7

2012-07-17

Första giget efter sommaruppehållet. Jag bombade.

Såhär: i våras ändrade Big Ben sina rutiner och började köra engelska kvällar på torsdagar. Det har gått dåligt för mig när jag har kört på engelska och jag har inget akut behov av att bli bra på engelsk standup. Därför tackar jag alltid nej till att köra på engelska.

Den här dagen låg kvar i min kalender. När jag bokades var torsdagarna vanliga standup-kvällar på svenska. På onsdag 16/7 insåg jag att det skulle vara en engelsk kväll. Men jag var så scenkåt att jag tänkte “va17, det är bara några minuter och jag är bra på engelska” och så lät jag bli att avboka mig. Men förberedde jag mig? Nej. Jag tänkte “jag har massor av material som jag kan improvisera runt, jag behöver inte förbereda mig”. På torsdagen gjorde jag en lista med några grejer som “nog borde fungera”, sen tänkte jag “det brukar bli kul med lite tystnad i akten”.

Det blev det inte. Jag fick lite småskratt här och där, men eftersom jag inte var förberedd så kom jag aldrig in i nåt tempo. Och eftersom jag inte kom in i nåt tempo så signalerade tystnaderna bara osäkerhet eller misslyckande. Och eftersom jag inte var förberedd så kunde jag bara hantera situationen på ett sätt: mer tystnad. Tills jag gick av och satte mig i fosterställning längst bak i lokalen. Det var hemskt. Kollegor såg bekymrade ut. Publik såg på mig med avsmak. Sämre säsongsstart är svårt att få. Det var säkert kul för nån, men inte för mig!

Comments are closed.

Boka mig!

Ring mig på 070 - 690 12 24 om du vill att jag kommer och uppträder hos dig! Jag gör standup, jobbar som konferencier, moderator och underhållare.

Vad gör Niklas Folkegård?

Jag gör humor. Bland annat i form av kåserier i Sveriges Radio och som ståuppkomiker. Vissa kanske känner mig från förr, när jag gjorde sketcher och knasiga varieténummer i Vazir Varieté. Tjusningen med standup är att med idéer, attityd och publikkontakt få klang i en publik. När det fungerar är det magiskt!

Sen jobbar jag ju en del med bilder också. Tryck, web och layout är kul, framför allt när man får möjlighet att vara med från början. Jag fotograferar, ritar och modellerar för husbehov. Och undervisar i 3D-grafik för nybörjare. Och massor av annat. Det är en lång lista som du slipper se här.